Call us on 2514578498

Hem » Nyheter

Olika sorters transportmedel

Samhällets historia och transportmedel är starkt förknippade. Hur resor, handel och kommunikation mellan folk sett ut och var människor bosatt sig handlar om vilka transportmedel som funnits till hands.

Läs Mer

Aktiviteter för barn runt slussen och Södermalm

Lever man i en barnfamilj och bor eller befinner sig i Stockholm så kan det vara bra att veta vad det finns för aktiviteter att göra för barn. Att utföra aktiviteterna på just Södermalm eller i slussen är ett bra alternativ för att barnen ska kunna få till en kul dag vilket många gånger är […]

Läs Mer

Detta kan man göra i slussen

Slussenområdet är ett livligt område som är inom promenadavstånd från både Gamla stan och Södermalm. Det breda utbudet av restauranger, barer och ett spännande uteliv har gjort detta till ett av Stockholm mest attraktiva områden. Men utöver detta så bjuder också området på en hel del historiska sevärdheter och spännande event som beskrivs mer detaljerat […]

Läs Mer

Hitta boende runt Slussen och Södermalm?

Hur ska man hitta ett boende runt de heta områdena Slussen och Södermalm? Är det omöjligt om man inte har kontakter? Eller kanske måste man ha en morbror med en gammal söderlya? Det kan vara en fördel med en morbror, helt klart, men det går att hitta ett bra boende både i närheten av Slussen […]

Läs Mer

Om Slussen och Stockholm

Stockholm har en historia på över 700 år. Stockholm är även Sveriges huvudstad med en befolkningsmängd på 900 tusen invånare och till 2020 förväntas befolkningen ha ökat upp till en miljon invånare.

Läs Mer

Mer av Södermalm

Slussenområdet brukar tillskrivas Södermalm, även om en liten bit såklart även ligger i Gamla Stan. Man kan säga att Slussen utgör den norra gränsen av stadsdelen, medan Skanstull är den södra gränsen.

Läs Mer

Om att bo och leva i närheten till Slussen

Den gamla Slussen, den riktiga Slussen och den ursprungliga Slussen – det var med den allt började.

Läs Mer

Om Södermalm och Slussen

kalla Slussen sträcker sig  lång bak i den svenska historian, tillbaka till 1642 då Drottning Kristinas sluss byggdes.

Läs Mer

Debatten om Nya Slussen

Om du bor i Stockholm eller i området runt Slussen har du säkert hört om ombyggnationerna och rivningen av gamla Slussen. Kanske har du läst om protesterna och även satt dig in i debatten kring Nya Slussen.

Läs Mer

Restauranger och barer i Slussen

I och runt det vackra området Slussen, i Sveriges fantastiska huvudstad Stockholm, finner man en mängd olika restauranger och barer, både snabbmat och lyxigare restauranger, små barer och stora, lyxkrogar.

Läs Mer