Aktiviteter för barn runt slussen och Södermalm

Lever man i en barnfamilj och bor eller befinner sig i Stockholm så kan det vara bra att veta vad det finns för aktiviteter att göra för barn. Att utföra aktiviteterna på just Södermalm eller i slussen är ett bra alternativ för att barnen ska kunna få till en kul dag vilket många gånger är huvudmålet med en aktivitet.

Aktiviteter för barn runt slussen och Södermalm

Har barnen kul så har man oftast kul även som förälder. Vare sig man vill ta en mysig promenad med hela familjen eller kanske utföra en aktivitet i form av en sport så är Södermalm och slussen rätt ställen att befinna sig på vad det än är för väder utomhus. Aktiviteter för alla årstider finns för det är inte bara under sommaren som man ska kunna njuta och ha kul när man får en ledig dag och vill utföra en aktivitet.

Aktiviteter som är kul för barnen

Eriksdalsbadet (Södermalm) är ett utomhusbad men har också en anläggning inomhus där man kan bada, leka och ha kul med hela familjen. Tycker man att det är kul med äventyrsbad så är Eriksdalsbadet rätt ställe att vara på under en ledig dag. Boulebaren i Tanto (Södermalm) är en utomhus aktivitet som äger rum på sommaren i parken Tantolunden som ligger i Hornstull på Södermalm. En perfekt sommaraktivitet för barnen. Är man efteråt hungrig så kan man också äta på plats. Är man intresserad av att veta mer om boule så är det även möjligt att boka en guide som berättar om spelets regler och fakta som kan vara kul att veta när man spelar.  Fotografiska museet som ligger vid slussen är ett bra museum att besöka om barnen har intresse för att fotografera och därmed också vill se andras bilder. Barn under 12 år går dessutom in helt gratis. Parker kan vara mysigt att besöka för hela familjen. Kanske ta med lite egen lunch och bara umgås i en park under en hel dag. Parker att besöka är bland annat Tantolunden, Vitabergsparken och Ivar los Park. Att umgås i en park är trevligt för hela familjen och då såklart även för barnen. Bio är något som nästan alla barn uppskattar. Biografer runt slussen och Södermalm finns det gott om så som filmstaden söder, Victoria och Bio Rio. Har man mindre barn så erbjuds det barnvagnsbio på många biografer.

Läs och lär

Bibliotek är ett bra alternativ på aktivitet som både kan vara kul och lärorik för barnen. Varför inte besöka Medborgarplatsens bibliotek vilket är ett stort bibliotek på just Medborgarplatsen. Vill man inte till just Medborgarplatsen så finns det flera andra bra bibliotek runt Södermalm och slussen som är värda att besöka och som också har ett bra utbud av barnböcker.  Besök Hornstulls bibliotek eller varför inte Tranströmerbiblioteket i Söderhallarna. Många av biblioteken i Stockholm har dessutom aktiviteter på deras bibliotek där många är inriktade på just barnen. På Södermalm och runt slussen finns det mycket att upptäcka. Aktiviteter för barnen och hela familjen finns i alla former. Upplev Stockholm med barnen genom att uppleva en rolig aktivitet.   

Läs och lär


Du kanske också gillar…

© 2021 Slussens Framtid