Detta kan man göra i slussen

Slussenområdet är ett livligt område som är inom promenadavstånd från både Gamla stan och Södermalm. Det breda utbudet av restauranger, barer och ett spännande uteliv har gjort detta till ett av Stockholm mest attraktiva områden. Men utöver detta så bjuder också området på en hel del historiska sevärdheter och spännande event som beskrivs mer detaljerat i denna artikel.Detta kan man göra i slussen

I Slussenområdet så kan man upptäcka och läsa på om Stockholms historia. Två av de mest besökta platserna i området är Stadsmuseet och Bellmanhuset som ligger fem minuters promenad ifrån varandra. Stadsmuseet grundades redan år 1937 men öppnades inte upp för allmänheten förrän år 1942. Detta museum grundades efter upptäckten av Riddarholmsskeppet. Stadsmuseet som idag räknas som Sveriges största kommunala museum erbjuder en varierad samling av över 300.000 föremål, 3,5 miljoner olika fotografier samt över 25.000 konstverk från hela världen. Bellmanhuset är en annan sevärdhet som helt klart är värt ett besök om man befinner sig i Slussenområdet. Dock så är det enbart öppet för allmänheten på Söndagar. Huset som idag ägs av Ordenssällskapet Par Bricolo är vart Carl Michael Bellman bodde under sin aktiva period i livet. Han bodde här mellan åren 1770-1774 och huset är idag blåklassad av Stockholm Stadsmuseum. Detta då byggnaden har starka kulturhistoriska värden som ska bevaras.

Kända restauranger

Ett ställe som är väldigt uppskattat är Blå Dörren som är en öl- och matsal vid Slussen. Detta ställe bjuder inte bara på utsökta drycker utan även en välplanerad meny som passar de flesta personer. De har också en väl tilltagen dagens lunch som många anser är bland den bästa i området. Om man letar efter något mysigt och trevligt ställe att äta på som erbjuder bra husmanskost är Blå Dörren värt ett besök. De har dessutom öppet samtliga dagar i veckan. Eriks Gondolen erbjuder någonting extra. Letar man efter utsökt mat tillagade av de bästa kockarna så ska man kika på detta berömda ställe. Grundaren Erik Lallerstedt är den första i Sverige att få stjärnor i Guide Michelin. Erik har startat upp flera olika restauranger i Stockholm där Eriks Gondolen är en av de flera. Eriks Gondolen bjuder inte bara på storslagen mat utan även förstklassiga cocktails. Deras breda utbud av mat och dryck är anpassad för att ha någonting att erbjuda för alla.

Event

Förutom att slussen bjuder på ett spännande och innehållsrikt uteliv och trevliga restauranger som man kan umgås på så finns det såklart även en hel del ställen som erbjuder musik och kultur. Promenadavstånd från tunnelbanan har man till exempel Södra Teatern som anordnar events, konserter eller pjäser. Man har också klubben Debaser som är känd för sitt breda utbud av konserter av folkkära artister från hela världen.

Utöver detta så anordnar Hotell Hilton en hel del föreläsningar och events som man kan boka in sig på. Stockholm är ständigt under rörelse och oavsett vad man letar efter så finns det något för alla vid Slussen. Teater, musik, kultur, god mat och mysiga promenader längs vattnet bidrar till Slussens enorma intresse och popularitet.Du kanske också gillar…

© 2021 Slussens Framtid