Jag bor numera i Orminge (är skriven där)  och har verkstad i Aspudden. Jag har bott på Söder och älskat denna stadsdel tills höjda hyror och gentrifiering körde bort oss. Får man man inte vara med och protestera mot denna förstörelse om man inte bor i Stockholm?

Stockholm och Slussen är riksintresse anser jag,  också av intresse för turistnäringen. Ska vi verkligen ta bort bland de skönaste utsikter vi har?  Jag vill protestera fast jag numera inte är mantalsskriven i Stockholm.

Hälsningar Malin Gunnarsson


Reds anm. Även utan de skrymmande husen som nu Sten Nordin lovat ta bort skulle utsikten påverkas. “Nya Slussen” innebär nämligen att Slussplan höjs upp, så man kommer inte att kunna se delar av utsikten på denna bild. Ironiskt nog blir det synen med vattnet som förvinner, det som man just i “nya Slussen” hävdar att man plockar fram.