Hitta boende runt Slussen och Södermalm?

Hur ska man hitta ett boende runt de heta områdena Slussen och Södermalm? Är det omöjligt om man inte har kontakter? Eller kanske måste man ha en morbror med en gammal söderlya? Det kan vara en fördel med en morbror, helt klart, men det går att hitta ett bra boende både i närheten av Slussen eller på Söder.

Hitta boende runt Slussen och Södermalm?

Utveckling

Att bo på Södermalm har i snart 30 år varit lite av en statussymbol för gamla liksom unga, kända liksom okända, rika liksom fattiga, ja för alla. Men hur var det för mer än 30 år sedan? Knappast en bostadsmagnet i alla fall. Södermalm var ett säte för arbetsfamiljer med låg inkomst. Att få en bostad på Söder då var knappast en större konst eller önskan. Men i och med att utbudet av arbetsmöjligheter har ökat har, har även trevliga omkringliggande tillgångar ökat. Restauranger, caféer, uteställen, skolor, dagis, parker, evenemangslokaler med mera växte fram och öppnade upp pö om pö, fram till idag. Och det verkar inte avta i utveckling. Samma enormt snabba utveckling ha inte ägt rum i området Slussen, men det har ändå ökat i popularitet. Mest beror denna framgång på läget – nära till allt – innerstan, t-banan, Centralstation, Globen, skärgården, naturområden och så klart, Södermalm. Däremot kan denna utveckling vara något som är på väg att hända. Slussen håller i skrivande stund på att byggas om. Projektet kallas Nya Slussen och denna mångmiljardsatsning förutspås leda till en markant ökning på efterfrågan av bostäder i området.

Bostadsrätt eller hyreslägenhet

För att hitta det man söker i antingen Södermalm eller i Slussenområdet bör man först ställa sig frågan vilket slags boende man är ute efter. Det finns både hyresrätter och bostadsrätter i omlopp hela tiden. Att hyra i andrahand och tredjeland förekommer också flitigt, så möjligheterna är stora trots områdenas popularitet. Majoriteten av bostäderna är utan tvekan lägenheter. Ursprungen är ju arbetarområden eller slussområden, vilket aldrig har sått som centrala platser att bygga villor eller radhus på. Husen varierar i ålder, men många är äldre och fyllda av historia och anor, vilket kan få priserna att stiga en hel del då det anses vara retro. Men som sagt, Slussen byggs om och nyproducerat kommer att öka, vilket kan få den effekten att vissa av de lite medelgamla lägenheterna sjunker i pris. Alltså bör man ställa sig som andra fråga, viken ålder på hus är man ute efter. Därefter är det bara att antingen ställa sig i bostadskö eller börja bjuda på lägenheter. Ett bra tips är att sätta en övre gräns på hyra, pris, yta, antal rum och våningar när man kollar efter lägenheter på mäklarens hemsida. Då får man först de objekt som kan vara av intresse, men det gör också så att man inte bjuder för högt.

Bostadsrätt eller hyreslägenhet

Det är svårt att hitta ett boende på Södermalm eller i närheten av Slussen, men det är definitivt inte omöjligt. Det kan ta sitt lilla tag, men man får inte ge sig. Förr eller senare dyker rätt ställe upp till rätt pris, i rätt läge och bara väntar på sin nya ägare eller hyresgäst.

Du kanske också gillar…

© 2021 Slussens Framtid