Vissa politiker – tyvärr (M) i majoritet – försöker föra oss bakom ljuset; oss medborgare som vill RÄDDA SLUSSEN och även aningslösa Stockholmare samt folk ute i landet som bryr sig! Hur länge tror dessa politiker (inte bara moderater) att man kan lura svenska medborgare?

Hans Viborg – I sin roll som  gamblern Gaylord Ravenal. Inhopp i  ”Teaterbåten” i Vallentuna, direkt från Oscars-teatern “Csardasfurstinnan.
***
En lögn är en lögn! Vi som håller korpgluggarna öppna och som tvättat öronen med spetsig (opolitisk) tvål, vi ser och hör, när de inlindade osanningarna basuneras ut som sanningar, alltså deras motsats…!
***
I ärlighetens och förnuftets namn, låt besinning segra över edra politiskt fördärvade hjärnvindlingar! Detta är inget spel med våra pengar hur som helst, gör nu en varsam renovering av Slussen…!

Javisst, Slussens charm är skamfilad, men den finns där! Har alltid funnits där! Grundkonceptet är mera intelligent än många av er beslutsfattare kan omfatta med edra förståndsgåvor är jag rädd!

Jag ber er var med om att rädda detta kulturarv! Var med om, att RÄDDA SLUSSEN! – Förpassa de kostsamma och fördärvliga ombyggnadsplanerna för Slussen, dit där de hör hemma! I brännugnen för sopor i Högdalen t.ex.!

Ta ett steg tillbaka! Ge er själva tid till eftertänksamhet! Gör en helomvändning! Det är ingen prestigeförlust. Prestigeförlust blir det om ni inte lyssnar till de rörelser som är i anlopp. Prestigeförlust blir det för er, om ni åsne-envist står fast vid de beslut ni hittills har klubbat i Stadshuset! Beslut som inte räddar Slussen, utan tvärtom!

***
Mina damer och herrar politiker! Ni vinner i anseende och respekt, om ni är med och försöker rädda ett kulturminnesmärke, som Slussen rätteligen för länge sedan har förtjänat att kallas. Inser ni inte detta, förtjänar ni inte vår respekt i framtiden. RÄDDA SLUSSEN.

Hans Viborg

Reds. anm. Carl Johan De Geer var också inne på samma linje, d.v.s. att det handlar om ett medvetet undanhållande av fakta. Se hans tal från manifestationen den 24/4  (filmat av bloggaren Stationsvakt).