Mer om Stockholm

Mer om Stockholm

Denna artikel handlar om Sveriges skönaste stad, Stockholm. Om man får vara subjektiv. Här kommer några exempel på vad man kan göra i Stockholm.

Fika

En morgon i Stockholm är inte komplett utan självaste Fika-upplevelsen. Fika är en kombination av kaffe och konditorier som både lokalbefolkningen och turister njuter av. I huvudsak är det en tid att sakta ner från din dag, njuta av andras sällskap och ta en stund för en utsökt frukost. Den söta godisen du bör beställa med ditt kaffe kallas en Kanelbullar, som är en flätad klibbig bulle. Det är lätt den smakligaste kanelbulle som vi någonsin har haft!

Gamla Stan

Annars känd som Stockholms gamla stad, Gamla Stan är en av de vackraste i sitt slag i Europa. Vi bokade faktiskt vårt hotell här utan att ens inse att vi var i denna stora del av staden! Efter timmar av utforskning kan man ärligt säga att det är rätt plats att besöka. Att bara promenera genom de färgglada gatorna och butikerna är en rolig aktivitet i sig. Om den medeltida arkitekturen i Stockholms gamla stad inte räcker för att imponera på dig, finns det alltid många andra saker att hålla dig underhållen. Med sina många museer, vackra kyrkor, restauranger och oändliga barer bör du inte ha några problem att hitta vad du ska göra i Stockholms gamla stad!

Stortorget

När du besöker Stockholms gamla stad är Stortorget det allra första stället du ska gå! Detta är det äldsta torg i hela Sverige. I många år har detta område i Gamla Stan varit scenen för föreställningar, storhandel och till och med enstaka politiska uppror. Där finn också Gamla börsen, Nobelmuseet och en medeltida vattenbrunn som fortfarande är i drift! Vi rekommenderar starkt att vakna tidigt och gå på Stockholms gamla stadsgator innan turisterna är ute i full kraft. Du kan till och med stanna för Fika när morgonbutikerna börjar öppna!

Nobelmuseet

Nobelmuseet

Du kanske blir förvånad över att veta att mannen bakom det berömda Nobelpriset faktiskt kommer från Sverige. Ja det stämmer! Alfred Nobel var en svensk affärsman, ingenjör, kemist och uppfinnare född i staden. När man letade efter vad man skulle göra i Stockholm var Nobelmuseet en sak som verkligen stod ut för oss. Intressant nog handlade huvudutställningen under vårt besök om Martin Luther King Jr från vårt hemland!

Kungliga palatset

Det borde inte överraska att en av de bästa sakerna i vår Stockholm reseguide är ett besök i det berömda palatset! Kungliga slottet i Stockholm har enastående 600 rum, vilket gör det till ett av de största i hela Europa. Sedan det byggdes om på 1700-talet efter en brand har palatset varit hem för dussintals berömda kungar och drottningar under åren. Ta tiden att utforska alla glamorösa rum och historia som visas. I dag är det massiva kungahuset värd för flera Stockholmsmuseer och är fortfarande hem för kungen och drottningen av Sverige! Med detta önskar vi dig en trevlig resa i Sveriges kanske trevligaste upptäckarstad.

Du kanske också gillar…

© 2021 Slussens Framtid