Dagen idag
är en
märvärdig
sak.
Tänk evigheten
fram
och evigheten
bak.
Alf Henriksson

Jag läste i tidningen idag , att ett av de sex husen inte ska byggas. Jag hoppas att jag en dag läser i tidningen att inga av de husen ska byggas! att ni tänker om.

Att det kommer ett nytt förslag.

Att de bästa av de bästa arkitekter som finns får äran att bevara och tillföra nytt i Sveriges huvudstads vardagsrum Slussen.  Jag hoppas stort på dig och att du kommer att tillmötesgå de protester som finns på stadsbyggnadskontoret i Stockholm ang  “nya Slussen.” Att du kommer att stoppa projektet som det är idag!

En man som ser ut att lägga märke till poesi , har jag svårt att tro kan vara drivkraftig i detta projekt som nu ligger på bordet. Var är konsten? Sången, livet i det här projektet?

Många hoppas på dig och ser dig som möjlig att påverka för att förhindra det som nu planeras ,  då du har rykte om dig att vara en lyhörd person. För den här lösningen, i sin helhet saknar all poesi.

Livet på Slussen är poesi.

Se på närheten här till vattnet. Mälaren-Östersjön, Gamla Stan, Djurgården..Slussen som binder ihop Gamla Stan med ögat som till fots!

Slussen som världen känner till. Turister gillar platsen. Det är en unik fantastisk vy ut över Gamla Stan, ut mot vattnet, båtarna, Skeppsholmen, Djurgården mm. Och likadant att färdas in mot stan med Djurgårdsfärjan. Härligt!

Håller med att mycket måste göras. Håller med om att det är sunkigt och eftersatt. Men det är ett dåligt argument för att låta bygga något så förskräckligt som det som nu håller på att ske.  Att göra det är att göra våld på platsen.

Med vänlig hälsning från en medborgare, en av individerna. ….

“För allt roligt som hänt genom tiderna  har att göra med individerna” (som det står i dikten du citerar på din blogg). Glöm inte det. Man ville en gång riva Gamla Stan. Du är en mycket viktig person nu.

Och för sedan.

Med vänlig hälsning från Ulla-Stina K. Landberg