Dagen börjar kl. 10.00 med dans och rörelsevandring över Slussen med koreograf Karin Schmit för den som vill. Slussen/ Vi möts på det Öppna torget vid trappan ner mot Stadsmuseet för rörelsevandringen.

Slussengruppen på fotosidan.se kommer att genomföra en plank-utställning med foton på Slussen i Gula gången från klockan 13.00-20.00

Manifestationen handlar om att stoppa Fosters/Bergs förslag med de oattraktiva motorvägarna, och också förnya och försköna Slussen i framtiden.

Allt kommer att filmas av ett professionellt team som dokumenterar vad som händer med Slussen och det kommer gå till historien som den första offentliga Slussen-protesten.

14.00 Allsången ”Slussen, Stockholms hjärta” framförs av demonstranterna till komp och försång av Sofie Björck och elever från musikgymnasiet Rytmus.

14.20 Mats Edblom från konstakademien talar över temat ”Konstakademiens upplevelse av att inte få komma till tals eller bli lyssnade till i den offentliga debatten om Slussen”.

14.50 Visduon Erik Åberg och Ragnar Wallin, gitarr sång och dragspel framför klassiska stockholmsvisor och visor med anknytning till manifestationens tema.

15.00 Ola Andersson, praktiserande arkitekt och debattör talar under rubriken ””Vad är problemet med nya förslaget till Slussen?”

15.40 Rune Friberg, en av våra äldre medborgare berättar Slussen-minnen.

16.00 Carl Johan De Geer talar om ”Nordens Venedig blir Nordens Grönköping” och ”Undermåliga trafiklösningar”.

16.30 Visduon Erik Åberg och Ragnar Wallin.

16.40 Clara von Rettig ljusarkitekt och konstnär talar om sina visioner för ett framtida Slussen.

17.10 Allsång ”Slussens, Stockholms hjärta” igen. Denna gång med rock-artisterna Janet Simmonds och ”Rock” Hoffström som förstärkning.

17.20 Stadsvandraren och historikern Christopher O’Regan håller brandtal under rubriken ” att stjäla en stad- två gånger”.

17.50 Visduon Erik Åberg och Ragnar Wallin/Slussenvisa, allsång igen.

18.30 Björn Ranelid anländer från Gröna Lund och börjar sitt tal. Han under rubriken:

 ”Slussen tillhör alla människor i Sverige.

Människans sinnen måste alltid vara överordnade husen.

 Götgatan leder till månen.  (Så heter min bok om Södermalm).” (Citat Ranelid).