Restauranger och barer i Slussen

I och runt det vackra området Slussen, i Sveriges fantastiska huvudstad Stockholm, finner man en mängd olika restauranger och barer, både snabbmat och lyxigare restauranger, små barer och stora, lyxkrogar.

Restauranger och barer i Slussen

Restaurang Slussen är en lunchrestaurang som har öppet på vardagar mellan klockan 11:30 och klockan 15:00 och på lördagar har de öppet mellan klockan 12:00 och klockan 15:00, på söndagar har de stängt, på Restaurang Slussen kan man varje dag äta olika typer av lunchbufféer.

Stort utbud

På restaurang, baren Omnipollos hatt kan man varje dag mellan klockan 12:00 och klockan 01:00 avnjuta, underbart goda pizzor, varför inte tillsammans med en god öl eller annan dryck både, med eller utan alkohol. 
På restaurangpuben Woodstockholm kan man njuta av den biofilm och en Asieninspirerade meny, det stora dryck- och alkohol utbuden. D är kan man äta mellan tisdag och lördag, mellan klockan 17:00 och klockan 23:00.
På Restaurangen Ljunggren kan man varje dag njuta av god frukost med juice och olika mackor, till middag kan man äta sagolik sushi och en mängd olika Japaninspirerade drycker. Varför inte ta en tur till den mycket häftiga, vikingainspirerade restaurangen, Viking café, där man kan äta mycket rustik mat och dricka en god honungssmakande öl. En häftig sak är att besticken, glasen och tallrikarna som påminner väldigt mycket om det som vikingarna använde under vikingatiden.

Alkoholkulturen i Sverige

I Sverige är det från och med att man fyller 18 år lagligt att dricka alkohol på barer, även om det finns barer med både 20, 21 och 25 årsgräns. I Sverige finns ett alkoholmonopol på drycker med mer än 2,25 % vilket betyder att Systembolaget är den enda affär där man kan köpa sprit och andra alkoholhaltiga drycker på över 2,25%. För att handla alkohol på Systembolaget måste man ha fyllt 20 år. Trots den strikta alkohollagen, får både barn och ungdomar tag på alkohol varje dag, något som är mycket farligt, då risken att bli beroende ökar desto yngre man är när man börjar dricka alkohol. När man har mycket alkohol i kroppen ökar också risken att begå eller utsätta för rån, misshandel, sexuella övergrepp och andra brott.  Ofta får den unga tag på alkoholen via ansvarslösa föräldrar, storasyskon som tror att de är snälla, dåliga kompisar. Alkoholkonsumtionen ökar som mest under olika högtider, så som midsommar, Valborg och nyårsafton. Sverige har även en lag mot att använda trafikfordon med en alkoholhalt på över 0,10 i blodet, en lag som även den bryts mot varje dag. Förutom att riskera sitt eget liv sätter man sina medtrafikanters liv på spel, varje dag dör människor i olika åldrar på grund utav en trafikolycka, orsakad av att en idiot som i stället för att stanna hemma, plockar fram bilnycklarna, sätter sig i bilen och kör. Straffet för rattfylleri kan vara att man blir av med körkortet, att man får böter eller fängelse i upp till sex månader. Kör man ihjäl något räknas det som vållande av annans död och straffet blir längre.

Alkoholkulturen i Sverige

Du kanske också gillar…

© 2021 Slussens Framtid