Skolor i slussen och Södermalm

För alla boende på Södermalm och vid Slussen som har barn som börjar närma sig skolåldern så är det smart att ansöka i god tid om att barnen ska få gå i en bra skola nära ens hem.

Skolor i slussen och Södermalm

När gymnasietiden börjar närma sig så finns det också flera riktigt bra skolor på Södermalm för både de som bor där men också för andra ungdomar i länet som är ute efter en bra utbildning i en bra skola.  Många idag kända människor har valt gymnasieskolor på just Södermalm när det varit dags att välja gymnasieskola att gå på och börja sikta på framtiden. Att det finns många bra grund och gymnasieskolor på Södermalm och nära slussen är fakta.

Grundskolor

Maria elementarskola (grundskola) är en friskola som ligger belägen på Fredmansgatan i Stockholm och grundades redan 1885. Det är en skola där majoriteten av eleverna får höga betyg vilket såklart betyder att skolan har bra lärare och elever som vill satsa högt. Högalidsskolan (grundskola) är en kommunal skola som ligger på folkskolegatan i Hornstull. Det är en F-9 skola vilket betyder att det är möjligt att gå hela sin grundskole-skolgång i samma skola. Sammanlagt är det ungefär 1000 elever och 160 lärare på skolan. Studieresultaten är höga på skolan vilket innebär att skolan har bra lärare och elever som är redo att satsa högt för framtida studier. Skolan erbjuder lunch med hög kvalité och även frukost mellan 7.15 – 7.55.Bergsundsskolan (grundskola) är en privat grundskola för låg och mellan-stadiet som ligger belägen nära Högalidsskolan. Många väljer därför att börja på just Högalidsskolan när det blir dags för högstadiet. Skolan har gott rykte och är en bra skola att gå i för barnen.

Gymnasium


Södra latin (Gymnasium) är en kommunal gymnasieskola som ligger belägen på skaraborgsgatan i Stockholm.  Det är en av landets äldsta skolor. Skolan är idag känd för att ha bra program inriktat på det estetiska så som deras teaterprogram eller program inriktad för de som är intresserade av musik. Flera kända svenska personer har gått sin gymnasietid  på skolan som bland annat Peter Jöback, Alexander Skarsgård, Noomi Rapace och Joel Kinnaman. Deras andra program så som bland annat samhällsvetenskapliga programmet erbjuder också riktigt bra utbildning.
Ess (Gymnasium) är en gymnasieskola belägen i Münchenbryggeriet som ligger vid Mariatorget som valt att satsa på små klasser och där lektionerna är kortare än vanligtvis. Skolan är inriktad på pedagog och man kan söka sig in på deras samhällsvetenskapliga program eller läsa upp sina betyg så att man får gymnasiebehörighet. Sjölins (Gymnasium) är en bra gymnasieskola som har funnits sedan 2000. Skolan använder sig av den så kallade case-metoden i sin undervisning vilket innebär att man lär sig genom att använda exempel från riktiga vardagliga händelser. Detta gör att eleverna på riktigt blir lärda inför framtiden. Sjölins gymnasium finns på Södermalm men också på Kungsholmen, Nacka, Östersund och i Göteborg. Skolan är inriktat på de som vill läsa ekonomi, juridik och entreprenörskap men har också några andra inriktningar man kan söka som bland annat samhällsvetenskapliga programmet.Gymnasium

Du kanske också gillar…

© 2021 Slussens Framtid