Utelivet i slussen

Slussen är ett område i Stockholm som uppfördes 1935 som en trafikplats för att sammanföra Gamla stan och Södermalm. Slussen är en viktig knutpunkt för kollektivtrafik som till exempel tunnelbanan och bussar.

Utelivet i slussen

Idag är Slussenområdet kanske mest känt för sitt breda utbud av restauranger, barer och klubbar och räknas som ett huvudområde för Stockholms livliga uteliv. I detta område av Stockholm finner man stadens mer bohemiska klubbar och man kan hitta mindre ställen som bjuder på en mer intim atmosfär eller större trendigare klubbar runt Södermalm. I denna artikel kan man läsa närmare om några särskilda uteställen som har hängivna besökare och som på framförallt sommaren även bjuder på kultur och musik.

Pubar och klubbar

Det finns ett uteställe som är omåttligt populärt och det är Mossebacketerassen. Denna pub och nattklubb uppskattas framförallt för sitt centrala läge men också den vackra vyn över Gamla stan och Djurgården. Mossebacketerassen ligger bredvid Södra Teatern och det har gjort det till ett attraktivt ställe för teaterbesökare och rymmer omkring 1000 gäster. En annan fördel med denna vackra bar är att de ofta arrangerar event och även konserter under sommaren med några av landets mest folkkära artister. Baren Akurat har snabbt blivit känt som en av världens bästa ölkrogar. Detta beror framförallt på deras breda utbud av öl med smaker och märken från hela världens kontinenter. Men utöver detta har de även blivit framröstade för att ha utmärkt service och en attraktiv atmosfär som passar de flesta. Om man älskar öl och gärna vill testa på lite mer spännande alternativ och smaksensationer ska man verkligen ta sig en titt på Akurats utbud. En annan bar som har fått stor uppmärksamhet är den amerikanske ölkrogen Oliver Twist. Den mysiga och livliga atmosfären ger intrycket av att man befinner sig på en attraktiv bar i New York. Deras utbud av öl finns det heller inte mycket som slår. De inriktar sig helt och fullt på öl från USA och detta uppskattas om man vill komma ifrån den svenska vardagen och upptäcka ett nytt och spännande ställe med god öl och bra service.

Lyssna på musik

Men förutom att Slussenområdet i Stockholm erbjuder ett bra uteliv vad gäller krogar, barer och klubbar så finns det även en hel del mysiga ställen man kan gå till om man vill kombinera krogmiljö med bra musik. Stockholm är känt över hela världen för att erbjuda ny och spännande musik och musikscenen utvecklas ständigt för att anpassas efter trender och efterfrågan. Om man beger sig tillbaka till Mossebacketerassen har vi Södra teatern vilket är en fantastisk byggnad som erbjuder en mängd olika event, konserter och pjäser för att nämna några alternativ. Södra teatern erbjuder dessutom bra kvalitets drinkar så om man föredrar att gå ut och ha en mer avslappnad kväll med cocktails och kultur i kombination med en vacker miljö så ska man verkligen ta sig en titt på vad Södra Teatern erbjuder.

Lyssna på musik

Stockholm är en fascinerande stad med många intryck och upplevelser. Slussenområdet är en av de områden som ständigt är under utveckling och där nya saker ständigt händer. Oavsett om man letar efter en mysig liten bar eller en livligare nattklubb har de ett gediget utbud för att passa alla.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2021 Slussens Framtid